Det er mange grunner til å finne ut hvem som eier en bil. Kanskje er du parkert inn? Kanskje har du bulket en bil og vil komme i kontakt med eieren. Kanskje skal du kjøpe en bil og vil forsikre deg om at den som sier de eier bilen faktisk eier bilen. Kanskje vil du være den gode nabo og redde en bileier fra inntauing under kommunens vårrengjøring?

Mange tror at det enkleste er å ringe Politiet. Selv om Politiet nok har tilgang på denne informasjonen, vil de ikke gi den ut til deg bare fordi du ringer. De har ingen garantier for at din historie stemmer.

Man kan også prøve å ringe kommunen som vedlikeholder gatene og derfor har registeret lett tilgjengelig ifm parkeringsbøter. I Oslo heter det Bymiljøetaten, før het det Trafikksjefens etat. Men der vil du møte samme holdning, slik informasjon gir de dessverre ikke ut.

Det finnes imidlertid en enklere måte enn dette. Det avhenger av hva du synes er lettest, men i grunnen er det to metoder:

  • Du sender en SMS til 2292 med bilens registreringsnummer. I retur får du bilens eier og annen info. Å sende SMS koster 49 kroner
  • Sitter du ved en datamaskin, kan du gå inn på www.regnr.no og gjøre det samme. I retur får du da hvem som eier bilen, og jakten på eieren kan starte. I tillegg får du masse annen informasjon, så som hva bilen din er verdt.

Når du nå har eieren, så holder det som regel med et søk på gulesider.no, så får du tak i eieren av bilen.